5 važnih lekcija za uspješnu Crowdfunding kampanju

Evo što smo naučili u našem istraživanju:

 

1. Uspješne kampanje zahtijevaju nevjerojatno puno pripreme

Vlasnici najuspješnijih kampanja proveli su puno vremena u pripremi i marketingu prije pokretanja – nerijetko godinama unaprijed. Linda Liukas, autor dječje knjige Hello Ruby, priručnika koji govori o osnovama programiranja, razgovarala je na konferencijama, prikupljala email adrese i radila na umrežavanju nešto više od tri godine prije pokretanja kampanje. Zašto je to tako važno da se sve pripremi unaprijed?

Prvih 24 sata kampanje često određuju njen uspjeh. Tako da vi ne možete početi raditi na marketingu nakon što je sat počeo otkucavati. Svatko mora već znati sve o kampanji, unaprijed, kako bi se proširila riječ brzo i učinkovito.

Tako će grupno financiranje biti lakše od “tradicionalnog načina.”

 

2. Ako ne uspijete na prvu …

Jeste li čuli o Coolest kampanji na Kickstarteru? Ako ste pogledali video, vjerojatno ste pomislili kome to stvarno treba mikser u hladnjaku? No, tu je bilo puno super prednosti i bilo je ponuđeno uz značajan popust uz kupovinu na malo. Ovaj proizvod podržalo je 62.642 ljudi.

Je li Ryan Grepper izašao s pravim proizvodom u pravo vrijeme, kreirao super prototip, stavio ga na Kickstarter, i stvorio milijun dolara vrijedan brend preko noći? Ne. On nije postigao svoj cilj od 125.000 $ na Kickstarteru u prvom krugu. Naučio je puno lekcija u toj prvoj kampanji, uključujući i činjenicu da nitko ne želi kupiti hladnjak u zimskim mjesecima. Ti propusti su u konačnici doveli do promjene proizvoda, boljeg prototipa, novog videa i vrlo uspješne kampanje.

 

3. Pažljivo odaberite svoju Crowdfunding platformu

Ponekad Kickstarter ili Indiegogo, dvije najpopularnije stranice za grupno financiranje nisu prave za određeni projekt. Postoje na stotine drugih mogućnosti. Tina Hambly pokrenula je na Kickstarteru kampanju da pokrene Valentina Shoes for Girls. Što je ona naučila? Muškarci i visoka tehnologija (uobičajeni Kickstarter sljedbenici) nisu savršeno odgovarali za cipele za djevojke. Ali MoolaHoop, stranica koja pomaže ženama pokrenuti male tvrtke, bila je savršena platforma. Njezina kampanja je bila uspješna i rođen je novi brend.

 

4. Držite poruku jednostavnom i dostavite ju osobno

Sa tako mnogo kampanja pokrenutim u određeno vrijeme, na toliko platformi, sažeta poruka je kritična. Nije dovoljno imati odličan proizvod. Nitko nema vremena za čitanje knjige o vašoj kampanji. Savršena ravnoteža je negdje između previše i premalo informacija.

 

5. Nemojte previše obećavati. Isporučite.

Nekoliko visoko profilnih kampanja grupnog financiranja su prikupile novac ali nisu uspjele isporučiti. Kopanje do u detalje troškova, okupljanje proizvođača, te razumijevanje ispunjenja ključno je za ostvarenje onoga što ste obećali. Ako možete isporučiti prije roka, to bolje.

Za one od vas koji planiraju svoju kampanju, ili samo investirati u njih, sve su ovo stvari koje trebate znati prije pokretanja kampanje.


Podijeli ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *