Korištenje bannera u Affiliate Marketingu

U stara vremena, kada ste postali affiliate partner, dodali ste jedan jedini banner (slika, slikovni oglas) i zatim ga ostavili da vidite ako će to generirati prodaje. No, stvari su se promjenile. Da bi postali affiliate partner koji ostvaruje vrhunsku zaradu, trebate dodati više tekstualnih linkova na vašu web stranicu. Oni će izgledati korisno i informativno, a osim toga zauzimati će manje prostora nego banner linkovi.

 

Korištenje tekstualnih linkova u Affiliate Marketingu

Nije nikakva tajna da u affiliate marketingu tekstualni linkovi općenito pretvaraju znatno bolje nego banner linkovi.

Tekstualni linkovi mogu odlično poslužiti za kontekstualni affiliate marketing i ponuditi affiliate partnerima priliku da mješovito ubace svoje affiliate linkove u sadržaj na web stranici. Tekstualni linkovi, koji su dio sadržaja vaše stranice, će uglavnom raditi bolje nego banneri ili drugi tekstualni linkovi.

Nemojte samo dodati jedan tekstualni link ili koristiti jedan te isti tekstualni link na svakoj stranici. Umjesto toga, radite to pametno i dodajte razne vrste linkova na različite stranice.

 

Dakle, što je najbolje koristiti za affiliate marketing?

Povijesno gledano, tekst imaj značajno viši CTR (clickthrough rate) od bannera, i oni gotovo uvijek pretvaraju bolje.

 

Napišite dobar sadržaj

Vaši čitatelji će vjerojatnije kupiti proizvode koje preporučujete, ako vam vjeruju. Da zaradite njihovo povjerenje, vi trebate pružiti konstantnu vrijednost kroz solidan i visoko kvalitetan sadržaj.

Ako novi posjetitelji dolaze na vašu stranicu, a sve što oni vide jesu oglasi i pretjerano promotivni sadržaj, mala je vjerojatnost da će se ponovo vratiti, a još manja da će kupiti nešto od vas.

 

Najprije se fokusirajte na odnos

Affiliate marketing je stvar povjerenja. Kada vam prijatelj preporučuje neki proizvod, vi slušate. Ne toliko kada vam preporučuje stranac. (U stvari, ako ste poput ostalih, to vas često čini skeptičnim.) Budite pouzdani i iskreni u svemu što radite online. To će postaviti temelje za učinkoviti affiliate marketing.

 

Kreirajte sadržaj koji prodaje

Mnogi blogeri zapravo pišu recenzije o proizvodima (s affiliate marketingom na umu).

Razmišljajte o affiliate oglasima kao o dodatnim sredstvima koja nadopunjuju vaš sadržaj. Nemojte staviti popis vaših omiljenih eknjiga, nadajući se da će ljudi kliknuti na affiliate link i kupiti knjige samo zato jer su na popisu. Uzmite si malo vremena za pisanje detaljanog pregleda, i koristite affiliate oglase kako bi ih uputiti u pravom smjeru.

 

Napišite iskrenu recenziju

Način broj jedan za prodaju izvrsnog proizvoda je da napišete iskrenu recenziju o tome. Opišite što volite i što vam se ne sviđa kod toga i pustite da vaš autoritet radi posao za vas.

Vjerni čitatelji će cijeniti vaše mišljenje i kupiti proizvod, koristeći vaš affiliate link. Dobar pregled uključuje prednosti i mane, i usporedbe s drugim proizvodima u niši.

 

Napravite preporuke

Jedan od najboljih načina da uvjerite osobu da ide i kupi naš proizvod je da preporučite proizvod za njih. Kada napravite preporuku, ili napravite recenziju, oni će više vjerojatno prihvatiti taj savjet od vas nego od nekoga tko je stavio link pronađen na tražilici. Linkovi ispod recenzije rezultiraju s većom pretvorbom (pretvaranje zainteresirane osobe u kupca) nego linkovi na vrhu.

Najjednostavniji i najprirodniji kontekst za affiliate proizvod je nešto što većina ima ovih dana, a to je blog. Ako čitatelji dolaze k vama jer vjeruju vama i vašim preporukama, oni će uzeti u obzir kupnju proizvoda kojeg vi podržavate.

 

Napravite QR kod i vizitke

QR code (eng. Quick Response Code) je dizajniran kako bi se omogućilo njegovo brzo dekodiranje. QR kod je postao popularan zbog svoje brze čitljivosti i mogućnosti velike pohrane podataka. QR kod je osmislila Toyotina podružnica Denso Wave 1994. godine.

To je popularan način za reklamiranje koji omogućava potrošačima da na jednostavan i lak način dođu do željenih i korisnih informacija a oglašivačima on štedi prostor s obzirom da je QR kod najčešće vrlo malih dimenzija.

QR kodove može svatko napraviti i za to vam neće trebati više od par minuta. Preporučujemo:

http://www.qrcode.es/en/qr-code-generator/

Postavke:
Link: http://www.regnata.com?wpam_id=xx (u linku, xx je vaš affiliate ID)
Size: 16 (veličina slike)
Precision: H – Best (preciznost koda)

QR kodove može očitati svaki pametni mobitel (smartphone) s pristupom Internetu koji ima instaliranu aplikaciju za čitanje QR kodova. Na nekim su uređajima te aplikacije već tvornički instalirane. Postoji velik izbor besplatnih aplikacija. Mi preporučujemo:

QR Code Reader
Scan
https://play.google.com/store/apps/details?id=me.scan.android.client

Nakon instalacije kada želite skenirati neki QR kod, jednostavno otvorite aplikaciju, naciljajte QR kod (tako da stane u okvir) i aplikacija će automatski učitati sadržaj.

Za potrebe Affiliate programa, izradite QR kod, napravite vizitke (na kojima osim QR koda i nekog slogana, npr “Novac nije problem” ili “Profit od Milijun Dolara” ne treba upisivati ništa drugo) i podjelite ih bez objašnjavanja i nagovaranja.

Resetiraj lozinku
Unesite email adresu. Vi ćete primiti novu lozinku na email.