Changelly – pregled i recenzija

Changelly je Bitcoin i Altcoin mjenjačnica sa sjedištem u Pragu. Mjenjačnica je jednostavna za korištenje. Korisnici mogu prebacivati jednu kriptovalutu u drugu bez polaganja (depozita) u mjenjačnicu. Changelly omogućuje korisnicima jednostavno i brzo pretvaranje između kriptovaluta.

Zapravo, Changelly vam omogućuje razmjenu kriptovaluta bez registracije i bez verifikacije.

Changelly nudi trenutačnu i besprijekornu konverziju za više od 80 altcoina i tokena. Usluga već broji više od 700.000 klijenata i obrađuje preko 50.000 BTC mjesečno. Tvrtka Changelly je u partnerstvu s tvrtkama Jaxx, Coinmarketcap, Bittrex, Coinpayments, Uquid debit card, Coinomi i drugim renomiranim tvrtkama.

Iako postoje mnoge slične web stranice, Changelly je najpoznatiji zbog toga što dopušta kupnju Ripple, Menero XRM ili Zcash s USD, kreditnom ili debitnom karticom. To na Changelly nije problem.

Prednosti

  • Dugačak popis podržanih novčića
  • Jednostavan i praktičan način za prebacivanje između altcoina
  • Relativno niske naknade (osim za fiat)
  • Nisu potrebni osobni podaci
  • Dobra podrška

Nedostaci

  • Cijene su neznatno veće nego na drugim altcoin mjenjačnicama
  • Izuzetno visoke naknade prilikom pretvaranja iz fiat valuta (USD, EUR, …)

Prihvaćene metode plaćanja

Changelly prihvaća uplate u gotovo svakoj kriptovaluti a isplate možete primiti u drugoj kriptovaluti. Također vam omogućuju kupnju novčića s kreditnom/debitnom karticom ali to ne preporučujemo jer su cijene za kartice vrlo visoke.

Podržane zemlje

Changelly možete koristiti bez obzira u kojoj zemlji živite.

Ograničenja i likvidnost

Changelly ima vrlo visoke limite i solidnu likvidnost. To vam omogućava razmjenu bilo koje količine.

Privatnost

Sve što se traži od vas je email adresa.

Brzina

Vaša razmjena obično se obrađuje i pretvara u roku od 5 do 30 minuta.

Naknade

Changelly naplaćuje 0,5% po kupoprodaji. Sve kupoprodaje imaju naknadu od 0,5%, što je prilično konkurentno. Međutim, dostupne su i jeftinije cijene kada radite izravno na tržišnim platformama za trgovanje. Ako napravite više kupoprodaja prilikom razmjena altcoina, tada Changelly zapravo može postati jeftiniji izbor, posebno s manjim iznosima.

UPOZORENJE: Kada kriptovalute kupujete s fiat valutama (USD, EUR, …) tada naknada nije 0,5% nego je puno veća. Kako bi procesuirao ove transakcije, Changelly treba vanjski servis, koji jako variraju u cijeni. Ako imate loš dan, naknada može ići čak do 40%.

Zaključak: Je li Changelly dobra mjenjačnica?

Changelly radi ono što kaže: Korisnici mogu brzo i jednostavno mijenjati altcoine. Naknada od 0,5% nije izuzetak – zapravo je vrlo povoljna.

Changelly ne drži vaše novčiće na računu jer šalje sredstva u velike mjenjačnice prije polaganja direktno u vaš novčanik.

Ukoliko trebate brzo i jednostavno rješenje, Changelly je pristojan izbor.


Podijeli ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *