Činjenice o TOP 5 kriptovaluta

Kada razmišljate o kriptovalutama, jedina stvar koju zamislite je bitcoin. Ali osim bitcoina, postoji više od 1300 različitih kriptovaluta.

Nisu sve kriptovalute kreirane jednako. Neke u pozadini imaju nevjerojatnu blockchain tehnologiju. Neke su stvorene ‘samo zato’ ili kao šala. Neke su apsolutno beskorisne ili su dio složene piramidalne sheme.

Naravno, nema smisla prikazati ih sve ali ovdje je pregled 5 kriptovaluta na vrhu i njihovih glavnih značajki.

 

1. Bitcoin (BTC)

Vjerojatno ste svi čuli za bitcoine. Danas, to je najpoznatija kriptovaluta i prethodnik cijele grane. Bitcoin je izumila grupaa IT / bankarskih stručnjaka pod nazivom “Satoshi Nakamoto” 2009. godine. Danas je bitcoin najskuplja virtualna valuta na tržištu. Bitcoin je poznat po tome što je bio prvi, najlakši za dobiti, ograničen na 21 milijun novčića i najšire prihvaćen.

Bitcoin ima dvije odcijepljene inačice, u kolovozu 2017. je stvoren Bitcoin Cash a u studenom 2017. Bitcoin Gold.

 

2. Litecoin (LTC)

Litecoin je pustio bivši Googleov zaposlenik Charles Lee u listopadu 2011. godine kao zamjenu za Bitcoin. Općenito, Litecoin je sličan (i poznat) – može se rudariti, koristiti kao valuta i s njim se može plaćati za robu i usluge.

 

3. Ethereum (ETH)

Ethereum (ili Ether) je pušten sredinom 2015. godine kao alternativa Bitcoinu. Ključna razlika između njih je da bitcoin ima tvrdo ograničenje od 21 milijun kovanica koje će ikada postojati, a iznos Ethera nije ograničen.

Od rujna 2016., kao rezultat napada na DAO, Ethereum je podijeljen na 2: Ethereum (ETH) i Ethereum Classic (ETC).

 

4. Dash (DASH)

Dash (kratica za ’digital cash’) je još jedna kriptovaluta koja je nastala kao rezultat modifikacije koda od bitcoina. U 2014. Dash sustav je izvorno nazvan XCoin, a zatim je promijenjen u DarkCoin a u ožujku 2015. dobio je svoj trenutni naziv. Dash je poznat po snažnom fokusu na privatnost (koristeći tehnologiju anonimizacije) i brzinu (transakcije).

 

5. Ripple (XRP)

Pušten je 2012. godine i snažno je usredotočen na bankarsko tržište. Kod za Ripple je pisan od temelja. Glavna funkcija Ripplea je povećanje brzine transakcija između bankarskih operacija. Ripple vam također omogućuje da uštedite na transakcijama.

Ripple tehnologiju već koriste vrhunske banke kao što su Bank of America, HSBC a sada i Western Union eksperimentira s Ripple protokolima.

Gdje kupiti

Kupite Bitcoin (BTC) ili Ethereum (ETH) s kreditnom/debitnom karticom (Visa, Master Card) ili gotovinom (Western Union) na CoinMama. Registrirajte se i deponirajte bitcoine ili ethereume na Binance. Pratite upute i zamijenite po najpovoljnijem tečaju za Litecoin (LTC), Dash (DASH) ili Ripple (XRP). To je tako jednostavno.


Podijeli ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *