Je li Crowdfunding kampanja prava stvar za vas?

U redu, znamo da na našem blogu možete pročitati puno toga o grupnom financiranju, ali to ne znači da je to prikladno za vas.

Da budemo iskreni, Crowdfunding (grupno financiranje) nije uvijek najbolji način da prikupite novac za projekt, ideju ili pokretanje biznisa. Ako imate pravi razlog, nemojte odustati. Mi ćemo vas provesti kroz kompletan postupak crowdfunding financiranja.

Zapamtite, gotovo svaki poduzetnik koji prouči način na koji crowdfunding funkcionira kaže “To je puno posla. To zahtjeva puno radno vrijeme.”

Jeste li se prestrašili? Tko će raditi toliko? Ma nemojte … željeli biste u donacijama prikupiti 50.000 do 100.000 dolara/eura (ili više) ali to je puno posla za vas?

Da, točno, to zahtjeva puno vašeg truda i vremena. Ali naravno da se isplati. Kreatori kampanje na Kickstarter platformi utroše oko 20 sati tjedno na projekt, ako ne i više. Nećemo vam lagati. To je puno posla i velika obaveza.

 

Trebate li pokrenuti crowdfunding kampanju za grupno financiranje?

Dvije glavne crowdfunding platforme jesu Kickstarter i IndieGoGo. Ako namjeravate pokrenuti kampanju za grupno financiranje, pitanje je da li je to za što pokušavate prikupiti novac realno ostvariv projekt?

Kampanja ima svoj početak i kraj. Nakon što uspješno završi kampanja i vi prikupite novac vi trebate isporučiti sve nagrade i pogodnosti koje ste obećali svojim podupirateljima.

Na Kickstarter i IndieGoGo ne možete prikupljati novac za osobne potrebe (samo za poslovne projekte i fizičke proizvode). Ako želite prikupljati novac za osobne potrebe (troškove i izdatke) tada vi možete koristiti platformu poput GoFundMe.

 

Zašto trebate pokrenuti samostalno hostanu crowdfunding kampanju?

  • Nitko na crowdfunding stranice ne dolazi slučajno (ljudi dolaze na vaš poziv)
  • Ne reklamirate tuđi brend (web stranicu) nego svoj brend (web stranicu)
  • Nemate nikakva ograničenja, vi određujete vlastita pravila
  • Sav prikupljeni novac ostaje vama (ne plaćate troškove i provizije)

Podijeli ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *