Nemojte ulagati za prijatelje ili obitelj

Zašto ne biste trebali trgovati prijateljevim, obiteljskim ili zajedničkim fondovima? UPOZORENJE: Mogu se dogoditi loše stvari.

U zadnje vrijeme se može primjetiti da ljudima, koji su uključeni u kriptovalute, prilaze članovi obitelji, prijatelji i suradnici i pitaju mogu li im dati novac za kupnju Bitcoina ili altcoina za njih.

Ovo je vrlo loša ideja iz nekoliko razloga. Najprije, ako zajednički povežete njihov novac sa svojim, sada ste odgovorni za svoje porezno opterećenje.

Čak i ako se oni slažu da vam dopustite da zadržite dodatni novac kako biste platili poreze, potencijalno će vas njihova trgovinska aktivnost ubaciti u viši porezni razred, tako da ćete platiti na primjer 28%, umjesto 23% u nižem poreznom razredu. To utječe ne samo na vaše trgovanje kriptovalutama već i na prihode od vašeg posla, bilo koje zarade sa strane, poslovanja koje ste pokrenuli, itd. Plaćate veće poreze na sve to.

Drugi razlog zbog kojeg ne želite ulagati za druge ljude je vaša odgovornost za njihov novac. Malo je vjerojatno ali ako mjenjačnica bude hakirana, oni će okriviti vas. Ako vaš račun bude hakiran, oni će okriviti vas.

Nedavno ste mogli vidjeti objavu na Redditu o tome kako je šef dao jednom dečku nekoliko tisuća da investira ali novac je izgubljen, sada je šef bijesan i želi povrat.

Vi možete osjećati zadovoljstvo dok pomažete drugima ali to se može završiti loše. Nije ništa pogrešno u tome da pomažete pravim prijateljima ili članovima obitelji da se upoznaju s tehnologijama ali vi sigurno ne želite upravljati novcem drugih ljudi niti želite vraćati uloženi novac.

Pomognite im da otvore račun na Binance, pomognite im da se snađu za prvi put i dajte im savjete. Tako ćete otkloniti svaku mogućnost da vas drugi okrive za nešto što eventualno može poći po zlu. Osim toga, pomoći ćete im da nauče trgovati kriptovalutama tako da će to moći učiniti sami.


Podijeli ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *