Osnovna pravila za početnike u Bitcoin trgovanju

Vođene su rasprave o stvarnom identitetu Bitcoina, treba li se smatrati valutama ili robom. Uz opravdanu podršku na svakoj strani rasprave na temelju svojih prirođenih svojstava, veliki dio ekosustava smatra da Bitcoin može i treba promatrati i kao valutu i robu.

Bez obzira na definiciju vezanu uz Bitcoin, stalna razlika u cijeni nudi ulagačima priliku da zarade trgovanjem kriptovalutom kroz dugoročno ulaganje ili u špekulativnom kratkoročnom uzorku.

Što je Bitcoin trgovanje?

Ako kupite Bitcoine po nižoj cijeni a zatim ih prodate po višoj cijeni, vi ćete zaraditi od razlike između te dvije cijene. Međutim, ako se cijena smanji, bit ćete u neugodnom položaju jer ćete ih morati prodati s gubitkom ili ih zadržati i nadati se da će cijena porasti, riskirajući sve veće gubitke ako cijena nastavi padati.

Postoje dvije glavne vrste trgovaca na Bitcoin tržištu, to su “dugoročni” trgovci i “kratkoročni” trgovci. Svaka od tih skupina trgovaca klasificira se prema tome koliko se dugo žele zadržati u određenoj poziciji trgovine.

Dugoročni trgovci obično proučavaju trendove cijena tijekom dugih razdoblja. Oni se dobro informiraju prije donošenja odluke o kupnji i držanju Bitcoina s nadom da će se zaraditi na cijeni većoj od kupljene. Budući da je Bitcoin još u razvojnim fazama, mnogi korisnici sugeriraju da je sada dobar trenutak za kupnju.

S druge strane, kratkoročni trgovci analiziraju unutardnevno ponašanje cijene Bitcoina i nastoje iskoristiti predviđanje cijena. Ovi trgovci napreduju u volatilnom tržištu što je trenutno karakteristično za Bitcoin.

U svojim ranim fazama, njihanje cijene Bitcoina je bilo toliko ogromno da je svaki mali događaj unutar kripto prostora imao vrlo ozbiljan utjecaj na cijenu kriptovalute. Kako usvajanje raste i Bitcoin postaje stabilniji, volatilnost cijene je znatno smanjena i stručnjaci smatraju da je sada bolje vrijeme za trgovanje kriptovalutom nego ranije.

Sada je sigurnije ulagati u Bitcoin nego prije nekoliko godina.

Pravila trgovanja

Ovo su osnovna pravila za novajlije koji žele profitirati u trgovanju Bitcoinom:

  • Nikad ne stavljajte sva jaja u jednu košaru. Vaš kapital bi trebao biti podjeljen na manje količine za više pozicija na različitim razinama cijena.
  • Nemojte ulagati životnu ušteđevinu ili novac koji može drastično promijeniti vaš život u slučaju gubitka. Ovo pravilo je važno uglavnom zbog postojeće razine nesigurnosti koja još uvijek postoji na Bitcoin tržištu.
  • U potpunosti iskoristite dostupnu tehnologiju kako biste ostvarili maksimalnu zaradu.
  • Razumijevanje tržišta je kontinuirani proces i zahtijeva puno vremena, koncentracije i truda. Vrlo je važno istraživati i biti u tijeku s aktualnim trendovima.
  • Trebate znati kada uložiti. Važno je da budete fokusirani, bez emocija i profesionalni.
  • Trgovci bi trebali imati na umu da je gubitak, jednako kao i dobitak, sastavni dio trgovanja.

Trgovanje Bitcoinom je iznimno profitabilno ako to radite dobro. Sve ovisi o načinu kretanja na tržištu. Svakog dana trgovanja vrijednost Bitcoina dramatično raste i pada, skačući u punim iznosima dolara. Trgovanje je vrlo rizično ako je procjena pogrešna.


Podijeli ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *