Savjeti za trgovanje Alternativnim kriptovalutama za početnike

Diversifikacija

Svijet kriptovaluta je nestalne vrijednosti, čak i uz vaše dugogodišnje iskustvo na Wall Streetu, ovdje su uključeni veliki rizici. Stabilno tržište, a osobito mali novčići na tržištu, mogu biti napumpani ili ispuhani od strane samo jednog kita, zbog čega se tržište diže i pada u nekoliko minuta, a ponekad i sekundi. Naš savjet je da nikad ne stavite više od 5-10% na jedan novčić, tako da možete smanjiti rizik.

Nemojte naganjati novčić

Iz iskustva znamo kako je primamljivo skakati u novčić koji pokušava doći do Mjeseca. To je ono što mi zovemo FOMO (strah od propuštanja). Umjesto da skačete u ove velike zelene svijeće, bolje je krenuti dalje, ima dovoljno prilika u kriptovalutama, tako da ne morate naići na visoke.

Slijedite prave ljude

Ako ste novi u trgovanju kriptovalutama, svakako pročitajte što više i obavite mnogo istraživanja. Saznajte o različitim načinima trgovanja. Temeljno trgovanje, tehničko trgovanje, skalping, zamah trgovanja itd. Youtube i Google su vaši najbolji prijatelji pri učenju o kriptovalutama i trgovanju s njima. Čuvajte se Pump and Dump grupa ili ljudi bez ikakvog iskustva.

Držite svoje novčiće na sigurnom

Bez obzira što radite gdje god trgujete, uvijek budite na oprezu i svjesni mogućih rizika. Uvijek postoji mogućnost da mjenjačnica, novčanik ili druga usluga krahira i nestane.

Stoga nikad ne ostavljajte veliki iznos kriptovaluta u mjenjačnici. Kada je riječ o pohranjivanju vaših dragocjenih kriptovaluta, vaša najsigurnija pohrana je u offline novčaniku kao što je Ledger Nano S ili Ledger Blue. Osim pronalaženja mjenjačnice u kojoj ćete se osjećati sigurno, vi želite da to bude jednostavno za korištenje i da ima što manje tehničkih poteškoća poput prekida ili sigurnosnih problema.

Upravljanje rizicima

Da biste bili profitabilni trgovac, nikada ne pokušavajte predvidjeti vrhunac kretanja vrijednosti. Tražite male dobiti koje će se akumulirati u veliku ili novčiće koji su se dignuli i njihova vrijednost tek počinje rasti.

Upravljajte rizikom mudro kroz cijeli vaš portfelju. Na primjer, nikada ne biste smjeli ulagati više od malog postotka vašeg portfelja (5-10%). Druga sigurnosna značajka je ograničenje stop-loss, na taj način možete upravljati vlastitim gubicima. Mi uvijek savjetujemo da zaustavite gubitak na 10-20% ispod vaše narudžbe za kupnju.


Podijeli ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *