Što je Bytecoin (BCN)

Bytecoin je jedan od najstarijih blockchain projekata i jedan od prvih koji se fokusira na privatnost za krajnjeg korisnika. Budući da se vlade sve više uključuju u kripto prostor, interes za privatnim novčićima poput Bytecoina najvjerojatnije će se povećati.

Što je Bytecoin?

Bytecoin je jedna od najranijih kriptovaluta i predak svih anonimnih kriptovaluta temeljenih na CryptoNote tehnologiji. To je prvi novčić koji je implementirao CryptoNote tehnologiju kao zadani aspekt za izgradnju projekta. Pokrenut u 2012, Bytecoin je bio široko rasprostranjen u Dark Netu kao jedan od popularnih i dostupnih metoda za plaćanje. Glavna stvar koja odvaja Bytecoin od većine ostalih novčića je totalna anonimnost – čim se transakcija pojavi na blockchainu, nitko ne može vidjeti vašu adresu.

Do nedavno, tim iza novčića je držao sebe u anonimnosti. Sada su, međutim, otvorili više komunikacijskih kanala, uklonili neke slojeve anonimnosti, pa čak i izgradili nekoliko lokalnih zajednica.

Kako funkcionira Bytecoin?

Tim radi na poboljšanju mnogih problema koji su se pojavili unutar Bitcoina – naročito vezano uz privatnost, skalabilnost i fleksibilnost.

Prsten potpisa

Prsten potpisa (ring signature) je posebna vrsta digitalnog potpisa koju može kreirati netko iz grupe korisnika, ali nije poznato tko je točno potpisnik. Zamislite pismo koje potpisuje grupa od 10 ljudi. Znate da je jedan od njih potpisao pismo, ali nema načina da identificirate tko je to bio (možete samo nagađati). Ova imovina se ne može pratiti, što znači da iza bilo kojeg Bytecoin plaćanja postoji nekoliko jednako vjerojatnih pošiljatelja.

Nepovezive transakcije

Nepovezive transakcije čine Bytecoin blockchain otpornim na skeniranje, što znači da je moguće vidjeti detalje transakcija korisnika ali nitko neće znati pošiljatelja ili primatelja.

Bytecoin se temelji na CryptoNote tehnologiji kako bi vaše transakcije bile neprepoznatljive i nepovezane. Pa čak i ako postoji više transakcija s istim primateljem, svaka transakcija koristi jednokratni javni ključ. Zanimljivo, to eliminira problem ponovne upotrebe adrese i smanjuje sljedivost transakcija.

Vi kontrolirate razinu anonimnosti vašeg prstena potpisa. Kada uključite više ulaza, transakcija postaje nejasnija ali trebate platiti veću naknadu za transakcije.

Potajne adrese

Sa stealth adresama nije moguće znati pošiljatelja i primatelja zbog izlaza povezanih s određenim adresama, štoviše, nemoguće je znati tko pripada određenom izlazu.

Složenost gore navedenih značajki čini Bytecoin apsolutno jedinstvenim. Štoviše, Bytecoinov razvojni tim ima neke ideje za potencijalno poboljšanje Bytecoina kako bi ga još više anonimizirao i učinio pouzdanijim.

Bytecoinov tim i napredovanje

Projekt Bytecoin prilično je frakturiran od svog osnutka u srpnju 2012. Prije toga, nekoliko izoliranih timova radilo je na projektu bez međusobnog komuniciranja. To je dovelo do brojnih forkova i verzija ovog novčića. S naglaskom na privatnost, Bytecoin se natječe s drugim novčićima kao što su Monero, ZCash i Dash. Monero je zapravo fork iz originalnog Bytecoina koda.

U srpnju 2017. tim je odlučio pružiti veću transparentnost zajednici. Tim i dalje ostaje pseudo-anoniman tako što su naveli imena na svojoj web stranici ali bez bio podataka i bez linkova na društvene medije. Naravno, teško je očekivati nešto više od toga od projekta koji je usmjeren na privatnost.

Tim je zauzet poslom uređivanja njihovog koda i planovima za objavu novog javnog API već 6. veljače 2018. Oni će također ući na azijsko, bliskoistočno i afričko tržište tijekom 2018 godine.

Gdje kupiti BCN

Kupite Bitcoin (BTC) ili Ethereum (ETH) s kreditnom/debitnom karticom (Visa, Master Card) ili gotovinom (Western Union) na CoinMama. Registrirajte se i deponirajte bitcoine ili ethereume na HitBTC ili Binance. Pratite upute i zamijenite po najpovoljnijem tečaju za Bytecoin (BCN). Jednostavno je.

Je li isplativo ulagati u Bytecoin?

Ulagati u Bytecoin znači: (1) Ulagati u anonimnost, i (2) Ulagati u proboj tehnologije. U stvari, ulaganje u Bytecoin čini se da je jedno od najprofitabilnijih ulaganja u kriptovalute u 2018. godini.

Sve kriptovalute fokusirane na privatnost kao da su sve u isto vrijeme krenule prema gore. Neće biti iznenađujuće vidjeti porast cijene Bytecoina koja se podudara s povećanjem cijena Monera ili Zcasha.

Bytecoin danas nije tako široko rasprostranjen koliko može biti, međutim, Bytecoin ima ogroman potencijal. Blockchain statistika govori da Bytecoin kreće prema masovnom (mainstream) usvajanju.


Podijeli ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *