Trgovci i Investitori – Tko će zaraditi više novca

Trgovci (traders) i ulagači (holders) su dva pojma s kojima biste trebali biti upoznati. Razlikuju se u kontekstu vizije i vremenu ulaganja. Jedini zajednički cilj im je zaraditi i uhvatiti najbolju priliku. Sve u svemu, trgovanje i investiranje su važni za dobro funkcioniranje tržišta. Trgovci odabiru najbolje novčiće na tržištu i s pažnjom gledaju na trgovanje, planiraju ući i izaći s rezerviranjem male ili velike količine dobiti ovisno o trendu na tržištu. S druge strane, ulagači se fokusiraju na kupnju koja će im biti imovina s ciljem da što više zarade od kupovine.

Jeste li uvijek na raspolaganju?

Trgovci bi uvijek trebali biti uključeni. Manje je vjerojatno da će predviđanja biti istinita jer uključuju ogromne rizike kao i paniku stvorenu u okruženju zbog volatilnosti tržišta.

Ulaganje može biti poželjno jer osoba ne treba biti aktivna svake minute jer ne postoje otvorene pozicije koje treba zatvoriti na kraju dana. Stoga, ulaganje ne zahtjeva vašu pažnju 24×7 kao što je to kod trgovanja.

Odaberite mudro!

Jedno i drugo ima dobre i loše strane. Sve ovisi o tome s koliko discipline, vremena i strpljenja ulazite u to. Trgovanje i ulaganje vam mogu pomoći da zaradite mnogo novca ali mogu biti i dovoljno opasni da izgubite sve. Trebate biti dovoljno aktivni kako biste kupili novčiće u pravo vrijeme i da izađete na vrijeme. Pažljivo odaberite savjete, istraživanja, analize, poslovne kanale i točno vrijeme za ulazak i izlazak s tržišta.


Podijeli ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *