Uštedite i zaradite kupujući pametno

Da, dobro ste pročitali, zaradite kupujući i to na svakoj kupovini. Što više robe kupite to ćete kupiti po manjoj cijeni. Od kruha, preko tehničkih uređaja … ali ne kupujete sami. Grupna kupovina uključuje vaše susjede, prijatelje, poznanike pa čak i ljude koje uopće ne poznajete. Svi kupujete na isti način. Veliki trgovački lanci na ovaj način dobivaju veliku grupu kupaca koji mogu napraviti veliki volumen kupovine i dobiti popust. Zato se to zove grupna kupovina. Što je više kupovina, to su veći popusti koje su trgovci spremni ponuditi.

U svakodnevnom razgovoru vi čavrljate o vremenu, kuhanju, politici, gdje ići, kako se zabavljati, gdje i što kupiti, … informacije se na taj način prenose od usta do usta. A vaši susjedi ili prijatelji žele što i vi … kupovati kvalitetnije, jeftinije ili povoljnije. Sve više trgovina uviđa korist grupne kupovine i spremni su dati veće popuste. Članovi kluba nemaju troškova upisnine ili godišnje članarine. Klupsku karticu možete koristiti unutar šoping zajednice te zaraditi povrat novca, mali postotak od svake kupovine. Plus druge potencijalne bonuse i povrate.

Većina ovih zajednica nagrađuje vas sa bonusima ako im dovedete novog kupca. Ovo vam omogućava da izgradite neku vrstu biznisa. To je vaša čista zarada. Ne dobivate bonove s popustom koje izrezujete iz kataloga i s kojima možete kupiti robu koja je snižena (zbog roka trajanja ili slabe potražnje). Naprotiv, vi ćete dobiti novac s kojim možete kupiti što vam je volja i na prodajnom mjestu po vašem izboru. Čak i u drugom gradu ili u drugoj državi.

 

Grupna kupovina zatvorenog tipa

U nekim trgovačkim lancima vi možete dobiti povrat, ali samo u prodavaonicama tih trgovačkih lanaca. I na povrat čekate godinu dana. U nekim se zajednicama kupaca članstvo se naplaćuje.

 

Grupna kupovina otvorenog tipa

Druge zajednice za grupnu kupovinu su puno fleksibilnije i članstvo je besplatno, a vi ne morate čekati godinu dana da biste dobili svoj povrat novca. Novac ćete dobiti natrag svaki put kad dođete na blagajnu. I ne trebate kupovati samo u trgovini određenog brenda. Na isti način kupujete i u drugim trgovačkim lancima koji su prihvatili suradnju s određenom zajednicom kupaca.

 

Kako ovo funkcionira

Vi ste član, doživotno bez članarine i bez minimalnih mjesečnih obaveza. Govorimo o grupnoj kupovini otvorenog tipa. Samo dođete u dućan i na blagajni pokažete člansku/poklon karticu. Svaki put kada kupujete gorivo, hranu i drugu mješovitu robu, poklone, kad idete na putovanja itd … Također, kada kupujete poklon karticu, isto dobivate povrat novca. Kao i obično, vi ćete platiti u gotovini, s kreditnom/debitnom karticom ili poklon karticom određenog trgovačkog lanca. I sad je ono najinteresantnije. Kad plaćate kupljenu robu na blagajni vi ćete dobiti povrat novca na vaš članski ili bankovni račun. Također i kada kupujete poklon karticu.

 

Što to znači za vas

Što vam znači 1% ili 2%? Ništa. Pogrešno razmišljate. Zbrojite sav novac koji ćete dobiti na taj način. Matematika je vrlo jednostavna. Ako to pretvorimo u eure … što bi vam značio iznos od recimo 100 eura (na vlastite kupovine) u godini dana ili iznos od 1500 eura (na vlastite kupovine i bonus od kupovina vaših prijatelja) u godini dana? To nije zanemarivo. A iznos može biti i puno veći. Sve ovisi o volumenu kupovina.

To je kao gotovina na stolu i od vas se očekuje da uzmete taj novac. Vjerojatno ste od onih koji strpljivo čekaju na blagajni dok im se ne vrati sitniš. Ne želite uzeti 100 ili 1000 eura?

Možete li uopće zamisliti što ovo znači ljudima koji su u financijskim problemima, s blokiranim bankovnim računom, ljudima pred ovrhom, umirovljenicima, beskućnicima, podstanarima, nezaposlenima, …


Podijeli ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *